{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dileri iz Doboja priznali krivicu

S
8.10.2009. u 13:29
0
2
Dileri iz Doboja priznali krivicu
0
Dileri iz Doboja priznali krivicu
Okružni sud u Doboju
Sudsko vijeće Okružnog suda Doboj prihvatilo je na današnjem nastavku glavnog pretresa sporazum o priznavanju krivice koji je potpisalo pet lica iz ovog grada koji su optuženi za neovlaštenu proizvodnju i promet droga.
Prema Sporazumu zaključenom sa Okružnim tužilaštvom i Odluci Sudskog vijeća, optuženom Željki Stevanoviću (32) izrečena je kazna zatvora od tri godine i 10 mjeseci, Mitru Božičkoviću (23) dvije godine i šest mjeseci, Admiru Veličaninu (24) dvije godine i devet mjeseci, Dragiši Šurbat (38) godinu i devet mjeseci i Daliboru Đaliću (24) deset mjeseci.

Osim Dalibora Đalića, koji se brani sa slobode, svi ostali optuženi i dalje ostaju u pritvoru.

Svi su se na ročištu za izjašnjavanje o krivici, 28. avgusta, povodom potvrđene optužnice Okružnog tužilaštva Doboj, izjasnili da nisu krivi za krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Prema optužnici, oni su bili dio mreže od dvije višečlane grupe koje je dobojska policija uhapsila tokom akcije na suzbijanju trgovine drogom pod nazivom "Gradina" i koji su se od 2005. godine bavili nedozvoljenom proizvodnjom i prometom droga na području opštine Doboj i susjednih opština u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Prilikom pretresa njihovih stanova i ostalih prostorija, kao i vozila koje su koristili, pronađeno je i oduzeto 446 tableta "ekstazija", 660 grama droge "spid", oko 300 grama heroina i 240 grama marihuane, kao i veća količina raznih eksplozivnih naprava, mobilnih telefona i novca za koji se sumnja da potiče od prodaje droge.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: