Dramatična potjera u Sarajevu
279

Diler preplivao Miljacku i pao u ruke policajcima

Piše: N. J.
U sarajevskom naselju Otoka u nedjelju se odvijala dramatična policijska akcija u kojoj su policajci priveli dilera marihuane.

Policajci su uočili dvojicu mladića na motociklu, od kojih je jedan na leđima imao ruksak sa ispupčenjima, te im se učinio sumnjivim. No, kada su ih pošli zaustaviti, motociklist je dodao gas, nakon čega je počela potjera. Ubrzo je motocikl stao, a mladić s ruksakom je skočio s motora i nastavio samostalno bježati, dok je motociklist dodao gas i uspio pobjeći.

Mladić s ruksakom je u jednom trenutku skočio u Miljacku krenuvši na drugu obalu, no tu ga je sačekao jedan od policajaca i uhapsio. Utvrđeno je da se radi o Damiru Kindlu (27) iz Bihaća, kod kojeg je nađeno 600 grama marihuane. Policajcima je izjavio da je drogu kupio za 1.500 KM, a nije želio otkriti identitet motocikliste. Navodno je i motociklist iz Bihaća, a droga je bila namijenjena za tamošnje tržište. Nakon saslušanja u policiji Kindl je pušten na slobodu, a protiv njega će biti poduzete zakonom predviđene mjere.