Zloupotreba položaja
0

Devet osoba osumnjičeno da su oštetili budžet Općine Teslić za 3,6 miliona KM

FENA
Nezvanično, radi se o privrednom društvu "NV Trejd" d.o.o. Teslić
Nezvanično, radi se o privrednom društvu "NV Trejd" d.o.o. Teslić
Policija RS-a podnijela je izvještaj protiv devet osoba iz Teslića zbog sumnje da su oštetili budžet te općine za 3,6 miliona KM.

Izvještaj je podnesen protiv osoba inicijala M.S. (1958.), J.P. (1947.), M.S (1949.), S.Đ (1954.), B.C.(1949.), R.Đ. (1961.), N.P. (1952.), R.T. (1978.) i R.Đ. (1976.), a sumnja se da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, nesavjestan rad u službi, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i pranje novca.

Nezvanično, radi se o Milovanu Stankoviću, Jovi Petroviću, Slobodanu Đurkoviću, Marijanu Saviću, Boži Cvijanoviću, Radmili Đurić, Nikoli Perišiću, Radojici Todiću i Radislavu Đuriću.

Sumnjiče se da su privrednom društvu iz Teslića omogućila da u parničnom postupku dovede u zabludu nadležene sudove u Republici Srpskoj o vlasništvu nad nepokretnostima, koje su predstavljale državnu svojinu i svojinu drugih fizičkih osoba.

Time je navedeno privredno društvo ishodilo presudu nadležnog suda, kojom je pribavljena protivpravna imovinska korist za ovo privredno društvo, a budžet Općine Teslić oštećen za iznos od 3.600.000 KM.

Nezvanično, radi se o privrednom društvu "NV Trejd" d.o.o. Teslić, koje je povezano s firmom "Promtes" a.d. Teslić.