Crna hronika
0

Detalji tragične nesreće u Sarajevu: Vozač prošao kroz crveno jureći 100 km/h

Piše: A. B.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) još uvijek tragaju za vozačem koji je sinoć kod Zemaljskog muzeja usmrtio dvije pješakinje, a kako je za Klix.ba potvrdila osoba koja je prisustvovala vršenju uviđaja, on je prošao na crveno svjetlo jureći više od 100 kilometara na sat.

Vozač automobila Golf VI crne boje se velikom brzinom kretao ulicom Zmaja od Bosne od Dolac Malte prema centru grada, a kod Muzeja je usmrtio dvije ženske osobe - studentice iz Bosanske Krupe i Bugojna.

"Vozilo se brže od 100 km/h kretalo ulicom Zmaja od Bosne od Dolac Malte prema centru grada i na obilježenom pješačkom prijelazu je usmrtio dvije pješakinje. Prelazeći zeleno svjetlo na pješakom prijelazu jedna osoba je preminula na mjestu događaja, a druga iza ponoći tokom pokušaja reanimacije", kazao je naš sagovornik i dodao kako su na mjestu događaja ostali brojni polomljeni dijelovi automobila.

Dodao je kako je na osnovu tih dijelova izvršena identifikacija na mjestu događaja te je policija došla do određenih saznanja o kojoj osobi bi konkretno moglo biti riječ.

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o Sanjinu Sefiću koji je povratnik u kršenju zakona i izvršenju krivičnih djela.