|

Detalji požara u Sarajevu: Mladić iz kuće u plamenu spasio nepokretnog starca

Detalji požara u Sarajevu: Mladić iz kuće u plamenu spasio nepokretnog starca
1.486
Dž. P.
20.3.2020. u 16:28
22
komentara
1,4k

dijeljenja
Detalji požara u Sarajevu: Mladić iz kuće u plamenu spasio nepokretnog starca Foto: Čitatelj
Nakon sinoćnjeg požara u porodičnoj kući u sarajevskom naselju Alifakovac starac Džemil Softić, inače penzionisani ljekar, i njegova kćerka oporavljaju se u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.
Tragedija u ulici Megara izbjegnuta je u posljednjem momentu zahvaljujući mladiću Abdullahu Č. koji je spasio starca iz kuće u plamenu. Njegova kćerka ga nije uspjela izvući s obzirom na to da je Softić bio na spratu kuće te je dozivala pomoć.

"Ukućani su čuli kako neko doziva pomoć. Pogledali smo kroz prozor i vidjeli da gori kuća dede Džemila. On je inače nepokretan. Tri vatrogasna vozila i ekipa Hitne pomoći, svi su bili tu. Mislim da je vatra zahvatila cijelu kuću za 10 minuta. Dok su vatrogasci gasili požar, grede su se obrušavale i padale na ulicu. Uletio sam u kuću, popeo se na drugi sprat i iznio ga. Dalje su ga preuzeli iz Hitne pomoći. Najvažnije je da je on dobro, kao i njegova kćerka", ispričao nam je mladić.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantona Sarajevo u 21:22 sati lokalizovali su požar. Na objektu je nastupila materijalna šteta. Zbog zdravstenih smetnji izazvanih udisanjem ugljenmonoksida otac i kćerka su zadržani na posmatranju u KCUS-u.O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz angažman sudskog vještaka protivpožarne struke. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog događaja.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...