Na ulazu u Blagaj
69

Detalji nesreće kod Mostara: Tri tinejdžerke koje su izašle iz autobusa udario 78-godišnji vozač

G. Š.
Foto: PVJ Mostar
Foto: PVJ Mostar
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila večeras kod Mostara u 19:15 sati, tačnije na ulazu u Blagaj povrijeđene su tri tinejdžerke i to dok su izlazile iz autobusa, potvrđeno je za Klix.ba.

Njih je vozilom povrijedio 78-godišnji vozač BMW-a. Kako nam je kazaodežurni tužilac djevojčice su nakon što su izašle iz autobusa koji je produžio put, prelazile cestu. Nakon što su pustile dva automobila koja su vidjele na cesti, i kad su krenule prelaziti cestu, pojavilo se treće vozilo koje ih je pokupilo.

"Djevojčice su 2007. godište, dvije su teško povrijeđene, jedna lakše, ukazuje im se medicinska pomoć i na svu sreću nisu životno ugrožene", kazao je dežurni tužilac za Klix.ba.

Ističe da su uviđaj na mjestu nesreće obavili policijski službenici i da je vozilo izuzeto te da će se se sprovesti vještačenje.

"Vozač je 1945. godište i pružena mu je medicinska pomoć zbog životne dobi u kojoj je, ali nema tjelesne povrede i nije ugrožen. Kriminalistička obrada će biti provedena i podnesen je izvještaj nadležnom Tužilaštvu. Nakon što se provedu potrebna vještačenja vidjet ćemo šta je tačno bilo, ali u svakom slučaju, noćas neće biti lišen slobode i neće biti predložene mjere pritvora, jer nema zakonskih razloga za tako nešto", zaključio je dežurni tužilac u razgovoru za naš portal.