Sarajevo
50

Detalji napada na policajca: Žena pokušala pobjeći, izbodeni službenik je sustigao

I. Č.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Žena, od ranije poznata organima gonjenja zbog krađa, povrijedila je policajca nožem dok ju je privodio, potvrdio je izvor u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za Klix.ba.

Napad se desio pred zgradom Policijske stanice Novo Sarajevo sinoć oko 20:20 sati, kada je žena tokom privođenja nožem napala policajca i nanijela mu povredu u području lijeve nadlaktice.

Nakon napada je pokušala pobjeći, ali ju je sustigao povrijeđeni policajac i priveo u Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Nezvanično saznajemo da je riječ o Merzemani Nukić. Privođena je po potrazi zbog krađa, zajedno sa kćerkom koja je također od ranije poznata policiji.

Očevici tvrde da je mjesto gdje se odvijala filmska scena privođenja i napada bilo potpuno krvavo, te da je, na prvu, izgledalo da je policajac ozbiljnije povrijeđen. Ipak, ustanovljene su lakše povrede.

Mirza Hadžiabdić, portparol Uprave policije MUP-a KS, potvrdio je za Klix.ba da je žena identifikovana i uhapšena.

"Policijski službenik Uprave policije MUP-a KS je zadržan na liječenju i dobro se osjeća. Ustavnovljena je lakša povreda, ali je iz predostrožnosti zadržan na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu zbog dubine povrede", kazao je Hažiabdić za Klix.ba.