Crna hronika
24

Detalji iz Prijedora: Ubio suprugu, zapalio auto, pa izvršio samoubistvo

Klix.ba
Prijedor
Prijedor
U automobilu u mjestu Donji Garevci kod Prijedora danas su pronađena ugljenisana tijela S.T. (40) iz Orlovače i njegove supruge D.T. (33), a po još nepotvrđenim informacijama riječ je o bračnom paru koji je bio u brakorazvodnoj parnici.

Zapaljeni automobil pronašla je policija u šumarku u mjestu Donji Garevci nakon prijave sugrađanke.

Žena inicijala M. M. iz Prijedora prijavila je policiji u petak kratko prije ponoći da se njena kćerka D. T. (1983.) tog dana u 17 sati u svom automobilu VW Derbi u društvu supruga s kojim je u brakorazvodnoj parnici od porodične kuće udaljila u nepoznatom pravcu, te da se nije vratila kući.

Pripadnici Policijske stanice Prijedor su jutros oko 10:15 sati pronašli zapaljen automobil u kojem su se nalazila dva ugljenisana mrtva tijela. Uviđaje pokazao da je muškarac inicijala S. T. najvjerovatnije ubio suprugu D. T., a potom zapalio sebe ili unutrašnjost putničkog automobila, a nakon toga izvršio samoubistvo pucanjem iz vatrenog oružja. Oba tijela potom su izgorjela, navodi se u saopštenju CJB Prijedor.

Mještanin Donjih Garevaca je ispričao da je S.T. je nekada radio kao deminer, a supruga ga je napustila. Ona je radila kao frizerka i živjela je sa troje maloljetne djece kod roditelja u naselju Tukovi.