Pokušaj ubistva
4

Detalji incidenta u Ribniku: Stanje ranjenih Jelene i Čedomira stabilno, ali neizvjesno

Piše: M. N.
Foto. Arhiv/Klix.ba
Foto. Arhiv/Klix.ba
Dvadesetjednogodišnja Jelena Milovac iz Banje Luke i 53-godišnji Čedomir Sirara iz Ribnika, koje je u noći s nedjelje na ponedjeljak na području Ribnika pokušao ubiti Mile Macanović, zadobili su povrede grudnog koša i abdomena.

Kako nam je rečeno u Univerzitetskom kliničkom centru Banja Luka, na koji su prebačeni sanitetskim vozilima domova zdravlja Ribnik i Mrkonjić Grad, oba pacijenta su hospitalizovana na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

Pacijenti su hirurški zbrinuti i za sada su stabilno, ali prema riječima načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Darka Golića i glavnog dežurnog ljekara na Hirurgiji Velimira Škrbića, dalje prognoze su preuranene i neizvjesne.

Podsjetimo, Macanović je iz pištolja pucao u Jelenu i Čedomira na putnom pravcu Sitnica – Čađavića, oko 00:50 sati. Nakon toga izvršio je samoubistvo pucajući sebi u glavu.

Detalje ovog slučaja još uvijek istražuju službenici PU Banja Luka, ali se pretpostavlja da je motiv bila ljubomora, jer su, prema riječima mještana, Mile i Jelena nekada bili u vezi.