Policijska potraga u toku
897

Detalji filmske pljačke u Tuzli: Probili dva zida, ušli u zlataru i ukrali nakit vrijedan 150.000 KM

A. K.
Policija je obavila uviđaj na mjestu događaja (Foto: A. K./Klix.ba)
Policija je obavila uviđaj na mjestu događaja (Foto: A. K./Klix.ba)
Policijski službenici i dalje tragaju za nepoznatim osobama koje su u noći sa nedjelje na ponedjeljak izvršili pljačku zlatarske radnje u Tuzli. Kako Klix.ba saznaje od izvora iz istrage, pljačka je izvršena na filmski način, a tom prilikom je ukradeno zlato u vrijednosti od 150 hiljada KM.
Zlatarska radnja Bosna Gold u Trgovačkoj ulici u Tuzli u noći sa nedjelje na ponedjeljak našla se na meti pljačkaša koji su iz nje iznijeli veliku količinu zlata. Kako je potvrđeno za Klix.ba, policijski službenici i dalje tragaju za pljačkašima, čiji identitet još nije utvrđen.

Izvor iz istrage za Klix.ba kaže da je pljačka izvršena na filmski način, a prema navodima vlasnika zlatarske radnje, vrijednost ukradenog nakita iznosi 150 hiljada konvertibilnih maraka.

"Kroz istragu je dosad utvrđeno da su pljačkaši prvenstveno ušli u prodavnicu Čelik koja se nalazi uz zlataru, a glavne dijelove objekata dijele dva zida. Nakon ulaska u Čelik koji ima ulaz i sa stražnje strane zgrade, koji nije pokriven videonadzorom, razbojnici su probili prvenstveno jedan zid, potom su ušli u pomoćni prostor zlatare, da bi onda probili i drugi zid, čime su se na kraju našli u glavnom objektu", opisuje nam detalje pljačke izvor iz istrage.

Uviđaj su na mjestu događaja izvršili službenici Odsjeka za opći kriminalitet Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Predmet se još uvijek vodi po nepoznatim počiniteljima.