Crna hronika
65

Desetogodišnji Konstantin najvjerovatnije pao nizbrdo i preminuo još prvog dana potrage

Klix.ba
Na lokalitetu Kurjača na Majevici danas je pronađeno tijelo desetogodišnjeg dječaka Konstantina Stijepića koji je nestao 7. marta.

Nakon višednevne potrage u kojima je učestvovalo 400 osoba, tijelo je pronašao dječakov tetak na nepristupačnom terenu. Identifikovali su ga njegovi roditelji.

Kako javlja BN televizija, pretpostavlja se da je dječak pao nizbrdo i da je preminuo odmah. Tijelo je prebačeno na Patologiju bolnice u Bijeljini gdje će biti izvršena obdukcija koja će utvrditi detalje ovog tragičnog događaja.

U toku je i uviđaj koji vrše pripadnici CJB Bijeljina.

Teren su svakodnevno pretraživali pripadnici MUP-a Republike Srpske, Federalne uprave civilne zaštite, Oružanih snaga BiH, iskusni članovi spasilačke i gorske službe, lovci i mještani.

Lokaciju na kojoj je dječak pronađen pretraživana je nekoliko puta, ali je bilo potrebno prići veoma blizu kako bi se tijelo vidjelo. Mjesto je strmo i okruženo grmljem.

Dječak je bolovao od autizma i policija je ranije stanovništvu šire regije Lopara uputila poziv da detaljno pregledaju kuće i pomoćne objekte u kojima bi se Konstantin mogao skrivati.