|

Dejan Knežević osuđen na tri godine zatvora: Pokušao ubiti dispečerku taksi službe

Dejan Knežević osuđen na tri godine zatvora: Pokušao ubiti dispečerku taksi službe
0
M. N.
7.11.2019. u 12:33
3
komentara
0

dijeljenja
Dejan Knežević osuđen na tri godine zatvora: Pokušao ubiti dispečerku taksi službe
Okružni sud u Banjoj Luci osudio je prvostepeno Prijedorčanina Dejana Kneževića na tri godine zatvora jer je pokušao ubiti dispečerku taksi službe u Banjoj Luci 2017. godine.
Kako se navodi u optužnici, on je 2. decembra 2017. godine, u periodu od 17:30 do 18:30 sati pozvao taksi službu. Javila mu se dispečerka A. P. koja mu je saopćila da nema slobodnog vozila, jer se navedeni broj nalazio u tabeli "nepoželjni" kao mušterija koja često zove kada je u alkoholiziranom stanju ili zbog istovremenog zvanja više taksi službi. Nakon što je oštećena spustila slušalicu ponovo je pozvao i uputio prijetnje, nakon čega je ubrzo stigao u poslovne prostorije taksi službe i po ulasku odmah počeo verbalno napadati A. P., a onda je fizički nasrnuo na nju.

Oštećena se pokušala odbraniti rukama, ali je on uhvatio za ruke, uzeo kabl od telefona i počeo je daviti njime, a slušalicom udarati po glavi u predjelu potiljka. Dok ju je davio, gurao ju je prema podu. Od udaraca i stezanja kabla oko vrata pala je na pod i počela gubiti svijest, a Knežević ju je nastavio udarati.

Nanio joj je povrede u vidu nagnječenja glave, vrata i lijeve šake, a potom je pobjegao neposredno prije nego je u kancelariju ušao M. R., taksista banjalučkog taksija koji je došao po prethodno upućenom pozivu za pomoć oštećene A. P.

Optužnica protiv njega je podignuta u martu ove godine.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...