|

Davor Rangl bacio bombu u Džafer mahali

Davor Rangl bacio bombu u Džafer mahali
0
Piše: D. Brkić
8.2.2013. u 14:47
6
komentara
0

dijeljenja
Davor Rangl bacio bombu u Džafer mahali Foto: Arhiv/Klix.ba
U Kantonalnom tužilaštvu Tuzla saslušan je Davor Rangl (26) zbog sumnji da je u srijedu uvečer aktivirao ručnu bombu u tuzlanskoj Džafer mahali.
U eksploziji bombe povrijeđeni su Safet Delibegović (56), Rizah Morankić (35) te Davor Rangl, koji je jučerašnji dan proveo na Klinici za hirurgiju UKC Tuzla.

Verbalna prepirka, a potom i fizički sukob uslijedili su nakon prekršaja u saobraćaju, odnosno oduzimanja prvenstva prolaza na raskrsnici kod Doma zdravlja. Automobili, koje su vozili Rangl i Morankić, su se zaustavili u Džafer mahali, gdje je, nakon koškanja, Rangl bacio bombu na asfalt. Nezvanično saznajemo kako je Safet Delibegović pokušao razdvojiti Rangla i Morankića, ali je nažalost u eksploziji bombe izvukao najdeblji kraj i za njegov život su se borili ljekari sa UKC Tuzla.

Podsjetimo kako je u cijeloj priči pominjan i H.M. (32), a pretpostavlja se kako je on bio sa Ranglom u automobilu. Istraga o ovom događaju i dalje traje, a do kraja dana očekuje se da će postupajući tužilac zatražiti mjeru jednomjesečnog pritvora za Davora Rangla.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...