Razmatranje žalbi
0

Darko Elez pred apelacionim sudom 12. maja

FENA
Apelacioni sud u Beogradu zakazao je 12. i 13. maja razmatranje žalbi na presudu Darka Eleza i članova njegove kriminalne grupe koji su osuđeni na višegodišnje kazne zatvora jer su, na teritoriji Srbije i Bosne i Hercegovine tokom 2009. godine, trgovali drogom, vršili iznude i činili druga krivična djela, objavljeno je u petak na internet stranici tog suda, prenosi Tanjug. Elez je kao organizotor grupe presudom Specijalnog suda od 26. novembra 2010. godine osuđen na devet godina zatvora, a kao pripadnici grupe, osuđeni su Vladimir Pandurević na šest godina zatvora, Vasa Ljubibratić na pet godina i jedan mjesec, Aleksandar Lučić na četiri, Branko Đurić na godinu i po, a Slobodan Pjevac na godinu dana zatvora.

Poslije javne sjednice na kojoj će razmatrati žalbe, Apelacioni sud će odlučiti da li će presudu potvrditi, preinačiti ili ukinuti i naložiti novo suđenje.

Elez i članovi njegove grupe uhapšeni su početkom septembra 2009. godine na teritoriji Srbije.

Elez je optužen da je u toku 2009. godine, na teritoriji Srbije, odnosno Beograda, i na teritoriji Bosne i Hercegovine, organizovao kriminalnu grupu čiji su pripadnici nabavljali opojne droge, prevozili ih do teritorije BiH, a zatim ih tamo i prodavali.

Takođe se sumnjiči i da je radi sticanja dobiti, stvorio plan da se nasiljem i zastrašivanjem prinudi osoba za koju je znao da ima novca, da im preda 600.000 eura, pa su ostali članovi kriminalne grupe to i prihvatili i uz novčanu naknadu i pod njegovom kontrolom i nalozima preduzimali konkretne radnje u realizaciji plana.

Na teret mu se stavlja i podstrekavanje na ubistvo.