Crna hronika
7

Danas se nastavlja potraga za četvrtim nastradalim studentom

Piše: N. N.
Foto: ISS Mostar
Foto: ISS Mostar
Danas ujutro nastavlja se ronilačka potraga za tijelom četvrtog nastradalog u tragediji koja se u subotu ujutro dogodila sjeverno kod Mostara kada je vozilo, u kojemu se nalazilo pet studenata iz Vinkovaca, sletjelo u Neretvu.

Mladić D.R. (1995) se uspio spasiti, dok su nastradale dvije mlađe muške osobe inicijala V. B. (1991.) i T. V. (1995.) i dvije djevojke, Š. A. (1993.) i T. V. (1995.).

Kako je za Klix.ba potvrdio Zoran Mlaho, načelnik Interventne službe spasavanja Mostar, prvi ronilački par će u potragu krenuti oko 10 sati.

Prema njegovim riječima, pronalazak tijela se očekuje oko podneva.

"Najvjerovatnije je jedna osoba ispala prilikom slijetanja automobila. Desna strana automobila je oštećana i to je vrlo moguće, dok je postoji samo mala mogućnost da je tijelo ispalo prilikom jučerašnjeg izvlačenja automobila", kazao je Mlaho.

Vozilo s tijelima dvije djevojke i jednoga mladića izvučeno je u subotu oko 19 sati, nakon čega je prestala potrega, prije svega zbog teško pristupačnog terena, noći i umora spasitelja.

Najveći dio posla oko izvlačenja vozila iz Neretve odradila je ekipa Extreme Explorera koji su locirali i zakačili vozilo za sajle od dizalice, dok današnju potragu preuzimaju pripadnici Saveza gorskih službi spašavanja u BiH na čelu s Interventom spasilačkom službom (ISS) Mostara.

Nesreća se dogodila u subotu ujutro oko 10 sati kada je vozilo marke Škoda Fabia, vinkovačkih registarskih oznaka, prednjim dijelom udarilo u brdo nakon čega je vozač izgubio nadzor nad upravljačem i sletio u Neretvu.

Stradali su bili studenti Sveučilišta u Mostaru i bili su na putu za Hrvatsku kako bi s obiteljima proveli nadolazeće blagdane.