Crna hronika
44

Danas saslušanje u Tužilaštvu: Pero Filipović zaklao brata zbog imovine

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Pero Filipović (57), osumnjičeni da je jučer u Mratinićima kod Kreševa na pragu porodične kuće nožem ubio brata Mladena, danas će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva SBK u Travniku gdje će uslijediti njegovo saslušanje.

Kako nam je kazao Mijo Dujmović, postupajući tužilac u ovom slučaju, osumnjičeni za ubistvo jučer od šoka nije mogao govoriti o onome što se dogodilo, samo je plakao.

Svađa zbog kuće

Podsjećamo, drama se odigrala u noći sa srijede na četvrtak kada su se dvojica braće posvađala zbog neraščišćenih imovinskih računa. Nakon žestokog okršaja i tuče, Pero je posegnuo za nožem i nanio smrtonosne povrede starijem bratu Mladenu.

Kako samo mogli saznati, dvojica braće su živjela u porodičnoj kući, ali su, uprkos činjenici da se znalo kome je šta pripadalo, često dolazili u sukob. Peri je, kako se čini, smetalo i to što njegov brat sa porodicom dođe dva puta godišnje u porodičnu kuću. Navodno, stariji brat je Peru i finansijski pomagao, ali odnosi između njih često su bili loši.

Tako su se posvađali i kritične noći da bi Pero posegnuo za nožem te zaklao svoga brata.

Stravičan prizor

Najprije mu je zadao jednu ubodnu ranu u predjelu vrata s lijeve strane te jednu u predjelu pazuha lijeve ruke. Ubistvo je počinjeno uz pomoć lovačke čakije.

Prizor koji se mogao vidjeti na mjestu događaja nakon ovog ubistva bio je stravičan. To je potvrdio i sam tužitelj kazavši za Klix.ba kako u svojoj dugogodišnjoj karijeri nije doživio ništa slično.

Nakon uviđaja na mjestu događaja obavljena je i obdukcija preminulog kojom je utvrđeno da je rana na vratu bila smrtonosna jer je nožem presječena arterija.