Tužilaštvo BiH
0

Danas saslušanje osumnjičenih za trgovinu ljudima

SRNA
U Tužilaštvu BiH danas će biti saslušana četiri lica osumnjičena za organizovani kriminal u vezi sa trgovinom ljudima koji su uhapšena u koordinisanoj i združenoj akciji MUP-a Republike Srpske i Federalne uprave policije, potvrdio je Srni portparol Tužilaštva Boris Grubešić.

"Postupajući tužilac danas će, kad se steknu uslovi, saslušati osumnjičene i nakon toga odlučiti da li će Sudu uputiti prijedlog za određivenje pritvora", rekao je Grubešić, napomenuvši da u interesu istrage ne može da daje više detalja u vezi sa ovim predmetom.

Centar javne bezbjednosti Doboj saopštio je juče da su dva lica iz Doboja uhapšena u akciji policijskih struktura iz BiH na sprječavanju trgovine ljudima radi prostitucije, u kojoj su istovremeno spašene dvije žrtve trgovine ljudima sa područja Srbije.

Prema informacijama koje su prenijeli pojedini mediji, u Doboju su uhapšeni Mile Jekić i njegova supruga pod sumnjom da su u svom ugostiteljskom objektu omogućavali da dvije državljanke iz Srbije pružaju seksualne usluge. 

Po nalogu Tužilaštva BiH, akciju su izvele policijske agencije na tri lokacije, radeći na sprečavanju trgovine ljudima radi prostitucije. Tokom akcije pronađena je veća količina novca, dvije automatske puške i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokazi u sudskom postupku.