Porodična tragedija
3

Danas sahrana i dan žalosti u Bosanskoj Dubici

SRNA
Braća Srđan i Dragan Došen (Foto: Facebook)
Braća Srđan i Dragan Došen (Foto: Facebook)
U Bosanskoj Dubici danas će biti sahranjen Srđan Došen i njegova majka Milena, a povodom tragedije ove porodice biće proglašen dan žalosti u ovom gradu.

Milena Došen u subotu je u teškom psihičkom rastrojstvu ubila jednog i teško ranila drugog sina, a nekoliko sati kasnije podlegla od trovanja sirćetnom kiselinom.

Nastradali Srđan Došen bio je vlasnik diskoteke "Kalipso" u Bosanskoj Dubici, dok je teško povrijeđeni Dragan bio zaposlen u opštini Bosanska Dubica kao komunalni policajac, te obavljao funkciju predsjednika Opštinskog odbora mladih SNSD-a Bosanska Dubica.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz rekao je da će danas  biti proglašen dan žalosti zbog stravične tragedije koja je potresla sve stanovnike ovog grada. 

"Naš grad je   pretrpio ogroman šok i gubitak zbog porodične tragedije koju niko nije mogao ni zamisliti. Riječ je o uzornoj porodici i dobrim momcima koje su svi znali i voljeli", rekao je novinarima Jauz.

Direktor Doma zdravlja "Kozma i Damjan" u Bosanskoj Dubici Radenko Reljić potvrdio je juče da je Milena Došen 10 godina bila redovan pacijent Centra za mentalno zdravlje u Bosanskoj Dubici.

On je potvrdio da se Milena Došen javila ljekaru veče prije tragičnog događaja jer se nije osjećala dobro, te da je u dubičkom Domu zdravlja primila infuziju sa antipsihološkom terapijom, nakon čega je puštena kući. 
Reljić je naveo da oboljela tada nije pokazivala znakove bilo kakve agresije, te da je otpuštena u dobrom stanju. 

Bolnički izvori u Bosanskoj Dubici potvrdili su da je otac nastradalih mladića Željko Došen, koji je  hospitalizovan nakon porodične tragedije, juče je bio stabilnijeg zdravstvenog stanja. On je 24 sata proveo u Domu zdravlja u Bosanskoj Dubici gdje je primljen u stanju šoka, te je juče otpušten.