Ponovljeno suđenje
11

Danas ročište u predmetu "Dženan Memić": Vještaci iz Banje Luke predstavljaju nalaz

M. N.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas će biti nastavljeno ponovoljeno suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću u predmetu "Dženan Memić". Prvo ročište održano je prije dva mjeseca kada je naloženo novo vještačenje.

Radnje su obavili vještaci iz Banje Luke na mjestu saobraćajne nesreće, a na današnjem ročištu trebali bi biti poznati rezultati.

Podsjećamo, odlukom Vrhovnog suda Federacije BiH Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni su krivice za stradanje Dženana Memića, odnosno izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je stradao 22-godišnjak.

Predmet je vraćen na ponovno suđenje, a Vrhovni sud FBiH donio je ovu odluku rješavajući žalbu Tužilaštva Kantona Sarajevo na prvostepenu presudu Kantonalnog suda u Sarajevu.

Uoči obnovljenog suđenja Muriz Memić, Dženanov otac, izjavio je kako se ne može pomiriti s tim da zna istinu koju ne može dokazati. Kako je istakao, sve se zna o ubistvu njegovog sina i on neće odustati dok to ne dokaže.

Jučer je održan i sastanak porodice Memić i njihovog advokata Ifeta Ferageta s glavnom tužiteljicom Tužilaštva BiH te je zaključeno da će ova pravosudna institucija preuzeti slučaj ubistva Dženana Memića.