|

Danas ročište u predmetu "Dženan Memić": Vještaci iz Banje Luke predstavljaju nalaz

Danas ročište u predmetu "Dženan Memić": Vještaci iz Banje Luke predstavljaju nalaz
11
M. N.
19.9.2019. u 09:15
7
komentara
11

dijeljenja
Danas ročište u predmetu "Dženan Memić": Vještaci iz Banje Luke predstavljaju nalaz Foto: N. G./Klix.ba
Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas će biti nastavljeno ponovoljeno suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću u predmetu "Dženan Memić". Prvo ročište održano je prije dva mjeseca kada je naloženo novo vještačenje.
Radnje su obavili vještaci iz Banje Luke na mjestu saobraćajne nesreće, a na današnjem ročištu trebali bi biti poznati rezultati.

Podsjećamo, odlukom Vrhovnog suda Federacije BiH Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni su krivice za stradanje Dženana Memića, odnosno izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je stradao 22-godišnjak.

Predmet je vraćen na ponovno suđenje, a Vrhovni sud FBiH donio je ovu odluku rješavajući žalbu Tužilaštva Kantona Sarajevo na prvostepenu presudu Kantonalnog suda u Sarajevu.

Uoči obnovljenog suđenja Muriz Memić, Dženanov otac, izjavio je kako se ne može pomiriti s tim da zna istinu koju ne može dokazati. Kako je istakao, sve se zna o ubistvu njegovog sina i on neće odustati dok to ne dokaže.

Jučer je održan i sastanak porodice Memić i njihovog advokata Ifeta Ferageta s glavnom tužiteljicom Tužilaštva BiH te je zaključeno da će ova pravosudna institucija preuzeti slučaj ubistva Dženana Memića.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...