Crna hronika
38

Danas rezultati obdukcije tijela desetomjesečne bebe u Brezi

Piše: E. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što je u ponedjeljak navečer bosanskohercegovačku javnost uznemirio slučaj ubistva desetomjesečne bebe iz Breze, njen otac inicijala A. B., koji je osumnjičen za ubistvo, predat je u nadležnost Tužilaštva Zeničkog-dobojskog kantona, potvrđeno je za Klix.ba. Obdukcija je završena tokom noći, a rezultati se očekuju danas.

Tužilaštvo je izuzelo medicinsku dokumentacija i tragove s mjesta događaja.

"Izuzeta je medicinska dokumentacija i tragovi s mjesta krivičnog djela te su obavljeni razgovori s osobama koje bi mogle imati informacije o navedenom događaju. Osumnjičeni otac maloljetne djevojčice je uhapšen i zadržan u Tužilaštvu ZDK, gdje će biti i ispitan. S obzirom na to da je krivično djelo koje mu se stavlja na teret kvalificirano kao ubistvo, tužilac će izdati prijedlog za određivanje pritvora. Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac Tužilaštva ZDK", izjavila je za Klix.ba glasnogovornica Tužilaštva ZDK Naila Muratović.

Iz Centra za socijalni rad Breza kazali su nam da se otac djevojčice i njegova supruga u proteklom periodu nisu obraćali centru za pomoć.

"Nisu nam se obraćali za pomoć, a majka je bila zaposlena i korisnica dječjeg dodatka", kazala nam je socijalna radnica.

Podsjećamo da je otac inicijala A. B. priveden u ponedjeljak navečer u Brezi, nakon što je u Dom zdravlja dovezao djevojčicu s višestrukim povredama tijela. Ljekar mrtvozornik utvrdio je da je riječ o nasilnoj smrti.

Nezvanično, beba je ugušena jorganom.