U kamionu
0

Crnogorska policija uhapsila Bosanca, pokušao prokrijumčariti Pakistanca preko granice

Klix.ba
Crnogorska policija uhapsila je državljanina Bosne i Hercegovine M.S. (39) zbog sumnje da je preko granice pokušao prokrijumčariti Pakistanca.

Službenici su pokušaj krijumčarenja otkrili na graničnom prijelazu Vraćenovići, na izlazu iz Crne Gore.

Službenici OGB Nikšić su, izvršili kontrolu teretnog motornog vozila marke Scania, inozemnih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.S. (39) iz Bosanske Gradiške, državljanin Bosne i Hercegovine. Prilikom pregleda kabine teretnog vozila, policijski službenici su pronašli A.A. (21), državljanina Pakistana, koji se nalazio sakriven na gornjem ležaju, i to na takav način da je prednji dio ležaja bio podignut i zakačen za krov kabine tako da se A.A. nije mogao vidjeti dok se ležaj nije spustio u horizontalni položaj.

Njih dvojica i vozilo su na dalju nadležnost i postupanje predati policijskim službenicima CB Nikšić.

O svemu navedenom upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću. Nakon saslušanja, tužilac je naložio da se M.S. liši slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen prijelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

"Identitet A.A. je utvrđen provjerama i u toku je postupanje policije radi utvrđivanja na koji način je ušao u Crnu Goru budući da nije prijavio boravak na našoj teritoriji, kao i radi utvrđivanja daljih činjenica u ovom događaju", saopćeno je iz Uprave policije Crne Gore