Crna hronika
2.1k

Čopor pasa napao osmogodišnju djevojčicu na Bjelavama, izujedali je i potrgali odjeću

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Ulica u kojoj se dogodio napad (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Majka S. A. jučer je doživjela veliku traumu kada je čula svoju osmogodišnju djevojčicu kako doziva pomoć s betona na koji ju je oborio i krvoločno napao čopor pasa. Ovaj strašni događaj desio oko 18:30 sati u sarajevskom naselju Bjelave.

Djevojčicu je napalo 20-ak pasa, a napadu je svjedočio i njen devetogodišnji brat koji će sliku strašnog prizora pamtiti cijeli život. Kako nam je rekla majka S.A., kćerka i sin su izašli na ulicu s drugom djecom kako bi se igrali. Djevojčica se vozila na biciklu kada je naišao čopor lutalica.

"Sin je bio s druge strane i gledao to sve. Jedan pas ju je oborio s bicikla, a onda su je počeli ujedati i trgati odjeću s nje. Da nije bilo komšije koji je spasio moju djevojčicu moglo se tragično završiti. On ih je napao jaknom koju su psi također izgrizli, ali uspio je spasiti moju djevojčicu da joj ne nanesu više povreda", rekla nam je S. A. vidno potresena ovim događajem.

Pita se kako će djecu slati u školu, kako će se igrati ponovo ispred kuće, a ističe da ju je strah otići i do prodavnice. Djevojčica je zamotana u zavoje, a najveća rana koja se nalazi na zadnjici još krvari.

"Zvala sam općinu i oni sami su mi rekli da znaju koji su psi i da su među njima sivi i bijeli pas koji su bijesni i poznati po tome da napadaju ljude. Zvala sam i udruženja, ma nema koga nisam zvala. Ne razumijem druge roditelje koji dožive ovo što sam ja doživjela a ne dignu svoj glas. Ne mogu da vjerujem da psi imaju veća prava od djece", kazala je razočarana majka.

Komšije i prijatelji su došli odmah kada su čuli za napad. No, i oni dijele iste strahove jer se i njihova djeca igraju na toj ulici. Taj čopor se najčešće kreće po Bjelavama, Breci i Višnjiku, a nekada siđe i do bolnice. Kroz ulicu Bjelave gdje se dogodio napada prolaze svakodnevno.

"Iz organizacije su mi rekli kako su psi sterilisani, ali kakve to veze ima kada oni napadaju djecu. Ko će njih i nas sve zaštiti od toga?", pita se S. A. koja sada strahuje kako će njena djeca prevazići traume koje su doživjeli tokom nevine, i kako je trebalo biti, bezopasne dječije igre.