{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Četvorica Sarajlija sporazumno priznali krivicu za šverc drogom

S
14.1.2014. u 12:48
26
33
Četvorica Sarajlija sporazumno priznali krivicu za šverc drogom
26
Četvorica Sarajlija sporazumno priznali krivicu za šverc drogom
Tužilaštvo BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Admir Arnautović (34), Adnan Maglić (29), Jasmin Hatić zvani Gigo (25) i Sandro Melić (29), svi iz Sarajeva, sporazumno su priznali krivicu za neovlašteni međunarodni promet drogama, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.
U skladu sa sporazumom, Tužilaštvo je saglasno da Arnautoviću Sud BiH izrekne bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju od tri godine, Magliću jednogodišnju kaznu zatvora, Hatiću kaznu zatvora od devet mjeseci i Meliću jednogodišnju kaznu zatvora, koja se neće biti izvršena ukoliko optuženi u roku od tri godine ne počini novo krivično djelo.

Optužene terete da su postali članovi organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom međunarodnom kupoprodajom, slanjem, posredovanjem i isporukom opojnih droga - heroin i kokain.

Prvooptuženi Admir Arnautović je organizovao, planirao, te duži period u kontinuitetu vršio nabavku teških opojnih droga iz susjednih zemalja, uglavnom Srbije i Hrvatske, a potom je ilegalno dopremao u BiH, uglavnom u Sarajevo.

On je nabavljenu drogu, u saradnji sa ostalim optuženima, kao i drugim njemu poznatim osobama, distribuisao i prodavao na teritoriji BiH.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriču prava na suđenje, te prava na ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju im, na osnovu ovog sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: