MUPKS
88

Četiri osobe uhapšene zbog kobne tučnjave u Ilijašu

Piše: I. Č.
Mjesto nesreće (Foto: Klix.ba)
Mjesto nesreće (Foto: Klix.ba)
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su četiri osobe koje se dovode u vezu s tučnjavom i dvostrukim ubistvom koji su se u noći sa subote na nedjelju dogodili u Ilijašu.

Osumnjičeni su nakon završene kriminalističke obrade predati u nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS za Klix.ba.

Uhapšeni su K. M., rođen 1989. godine, H. A., rođen 1996. godine, S. M., rođen 1984. godine i H. D., rođen 1991. godine, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili ubistvo.

Podsjećamo, tučnjave se desila ispred ugostiteljskog objekta u Ilijašu, u noći između subote i nedjelje u 2:10 sati, nakon koje su podlegle dvije osobe.

Prvo je došlo do svađe dvojice muškarca te je jedan izboden nožem, potom je uslijedila tučnjava u kojoj je učestvovalo više osoba, a u kojoj je muškarac koji je nožem povrijedio drugu osobu zadobio teške povrede.

Povrijeđeni su prebačeni na Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje su podlegli povredama.