MUP TK
0

Četiri osobe uhapšene u Srebreniku

Sarajevo-x.com
Foto: Srebrenik.net
Foto: Srebrenik.net
Odjeljenje za posebne namjene je kao nastavak kontinuiteta aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju krivičnih djela "Navođenja na prostituciju" i "Trgovina ljudima" 10. decembra pretreslo je više objekata na području općine Srebrenik, na osnovu naredbe Općinskog suda u Gradačcu.

Tokom pretresa, u objektima je zatečeno više ženskih osoba, među kojima i dvije maloljetne osobe, za koje su postojala saznanja da pružaju seksualne usluge u pomenutim objektima.

Četiri osobe, vlasnici navedenih objekata, zadržane su u policijskom pritvoru i to: Senada T., rođena 1966. godine iz Špionice, Merima R., rođena 1985. godine iz Kalesije (vodi se kao vlasnica ugostiteljskog objekta), Hajrudin J., rođen 1960. godine iz Srebrenika i Sabina M., rođena 1977. godine iz Srebrenika.

Pretresima je prisustvovala i rukovodila tužiteljica Kantonalnog tužiteljstva Dijana Milić. Osumnjičeni će uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predati Kantonalnom tužiteljstvu. Policija nastavlja operativne aktivnosti u vezi navedenog događaja, saznajemo iz MUP-a Tuzlanskog kantona.