Crna hronika
0

Četiri osobe uhapšene u akciji Trojka, za petim se traga

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U policijskoj akciji rasvjetljavanja više imovinskih delikata u Prijedoru i Doboju uhapšena su četiri lica, a za jednim licem se intenzivno traga, rekao je danas načelnik Sektora krim-policije Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor Radomir Dukić.

U akciji Trojka juče su uhapšene osobe čiji su inicijali N.N. (34), S.B. (32) i V.M. (41) iz Banje Luke, te I.D. (41) iz Bosanskog Novog.

"Lica su u našim prostorijama i pod našim nadzorom i danas će postupajući tužilac odlučiti o tome da li će biti puštena na slobodu ili će biti predložen pritvor", rekao je Dukić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je naveo da su u pretresu pronađeni materijalni dokazi koji uhapšene povezuju sa tri teške krađe - jednoj u tržnom centru Bingo u Doboju i dvije u Prijedoru - u butiku Beng beng gdje je materijalna šteta iznosila oko 10.000 KM i u prodavnci Nikić gdje je pričinjena šteta od oko 5.000 KM.

"Postoje indicije, tragovi i osnovana sumnja da je najmanje jedno lice povezano sa slučajem tržnog centra Bingo u Prijedoru i na tome ćemo intenzivno raditi", najavio je Dukić.

U slučaju tržnog centra Bingo Prijedor ima više krivičnih djela. Ukradeno je vozilo kojim su počinioci razbili ulazna vrata centra, materijalna šteta u mjenjačnici unutar ovog centra procijenjena je na 95.000 KM, a u noći izvršenja ovih djela zapaljeno je i jedno vozilo vrijedno između 20.000 i 30.000 KM.

"Kod jednog lica nađeno je i nelegalno oružje. U pitanju su dva raketna bacača, takozvane zolje, i jedan pištolj i okvir za pištolj, za šta će biti podnesen izvještaj tužilaštvu", naveo je Dukić.

Načelnik CJB-a Prijedor Dalibor Ivanić rekao je da je Trojka planska akcija koja se priprema duži period, sinhronizovano i u koordniciji CJB-a Prijedor, CJB-a Doboj, Uprave krim-policije MUP-a Republike Srpske i uz angažovanje specijalne jedinice policije i pripadnika Jedinice za podršku.

"Vjerujemo u narednih mjesec dana da će sve biti mnogo jasnije. Uglavnom, cijenimo akciju uspješnom", istakao je Ivanić.