{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Četiri osobe prijavljene zbog zloupotrebe službenog položaja

S
19.9.2012. u 12:55
0
1
Četiri osobe prijavljene zbog zloupotrebe službenog položaja
0
Četiri osobe prijavljene zbog zloupotrebe službenog položaja
Centar javne bezbjednosti Banja Luka dostavio je danas Okružnom tužilaštvu Izvještaj protiv četiri osobe zbog izvršenja krivičnih djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjestan rad u službi u predmetu banjalučki "Jelšingrad FAM" a.d. u stečaju, kojem je nanesena šteta u iznosu od 1.855.554,46 KM.
Službenik za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Mirna Šoja rekla je Srni da je Izvještaj podnesen protiv osoba čiji su inicijali Š.V., I.G., B.Z. i P.N., zbog postojanja osnova sumnje da su počinili navedena krivična djela.

Šoja je navela da je Š.V. u svojstvu zemljišno-knjižnog referenta Osnovnog suda u Banjaluci, postupajući po zahtjevu preduzeća "Euromotor" d.o.o Banja Luka, 26. marta 2010. godine izvršio uknjiženje založnog prava - hipoteke u korist ovog preduzeća, a na osnovu Rješenja Osnovnog suda u Banjoj Luci na nekretnini "Jelšingrad FAM" a.d. u stečaju i to poslovnoj zgradi broj 15 Budžak, iako je znao da je ova nekretnina dosuđena preduzeću "Euromotor" d.o.o Banja Luka na osnovu Rješenja Osnovnog suda u Banjoj Luci od 25. oktobra 2005. godine.

Ovim rješenjem, naložen je upis prava vlasništva na predmetnim nekretninama, te brisanje upisnih prava trećih lica, kao i da je za predmetnu nekretninu evidentirana zabilježba otvaranje stečajnog postupka, na koji način je nezakonito izvršio upis hipoteke na predmetnoj nekretnini u korist preduzeća "Euromotor" d.o.o. Banja Luka.

Prema njenim riječima, I.G. je u svojstvu direktora "Euromotor" d.o.o Banja Luka, po punomoćniku advokatu B.Z. 19. septembra 2011., Osnovnom sudu u Banjoj Luci, podnio Prijedlog u kojem je naveo neistinite podatke, po kojem je sudija Osnovnog suda u Banjoj Luci P.N., kršeći odredbe Zakona o izvršnom postupku i Zakona o stečajnom postupku, 11. novembra 2011. donio Rješenje, iako su svi znali da je predmetni izvršni postupak dovršen provođenjem Zaključka o prodaji od 29. septembra 2005. godine i da je "Euromotor" izgubio status hipotekarnog povjerioca, a time i razlučnog povjerioca u stečajnom postupku otvorenim nad "Jelšingrad FAM".

Na osnovu rješenja od 11. novembra 2011. godine nezakonito je izvršen prenos novčanih sredstava sa računa Okružnog privrednog suda u Banjoj Luci na račun "Euromotor" čime je pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 1.855.554,46 KM, a sve na štetu "Jelšingrada FAM".

Šoja je dodala da Centar javne bezbjednosti Banja Luka nastavlja da preduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti po predmetu "Jelšingrad FAM" a.d. u stečaju Banja Luka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: