Krali i uništavali
0

Četiri mladića pustošila vikendice kod Posušja

Sarajevo-x.com
Foto: MUP ZHK
Foto: MUP ZHK
Policijska uprava Posušje rasvijetlila je veći broj teških krađa i pokušaja teških krađa, počinjenih od strane nepoznatih počinitelja u sedam vikendica na Vučipolju, saopćeno je jutros iz MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona.

U nekoliko navrata oni su provaljivali u vikendice na teritoriji općine Posušje iz kojih su krali razne predmete, od muzičke linije do agregata.

U toku novogodišnje noći nepoznati provalili su u ukupno pet vikendica u Vučipolju, na njima su pričinili veliku materijalnu štetu, a odnijeli su manji broj predmeta manje materijalne vrijednosti.

Operativnim radom istražitelji PU Posušje došli su do saznanja o mogućim počiniteljima te su jučer slobode lišene četiri osobe s područja općine Posušje, i to stariji maloljetnik (17) iz mjesta Čitluk, stariji maloljetnik (16) iz mjesta Vinjani, A. T. (18) iz Vinjana i F. P. (18) iz Čitluka.

Također, utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su dvojica gore navedenih starijih maloljetnika - 17-išnjak iz Čitluka i 16-išnjak iz Vinjana, zajedno s gore navedenim A. T. (18), noću s 31.12./1.1. na opisani način provalili u pet vikendica pričinivši na istima veliku materijalnu štetu, pri čemu su odnijeli manji broj predmeta male materijalne vrijednosti.

PU Posušje podnijet će Kantonalnom tužiteljstvu izvještaj protiv navedenih osoba zbog osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela teške krađa kao i više krivičnih djela pokušaj teške krađe, saopćava MUP ZHK, javlja RTV Mostar.