Tuzla
0

Četiri lažne dojave o postavljenim bombama

FENA
Jučer u 10.10 sati Operativni centar MUP-a Tuzlanskoga kantona zaprimio je prijavu od nepoznate osobe da je u Gimnaziji "Ismet Mujezinović" u Tuzli postavljena bomba, a zatim u 10.55 sati da je bomba postavljena u Mašinskoj školi i u 12.30 sati u Elektrotehničkoj školi.

Pripadnici knatonalnog MUP-a izašli su na lice mjesta i pregledom prostorija navedenih škola utvrdili da je riječ o lažnoj dojavi.

Istog dana u 13.55 sati nepoznata osoba pozvala je centralu Kantonalnog tužiteljstva u Tuzli i prijavila da je postavljena bomba u prostorijama tužiteljstva, stoji u priopćenju iz MUP-a Tuzlanskoga kantona.

Jučer oko 9.25 sati na magistralnoj cesti M-4 u Gračanici pripadnici Policijske stanice Gračanica kontrolirali su vozilo "alfa romeo" kojim je upravljao K. S., a sa njim su u vozilu bili H. M. i B. S.

S obzirom na to da se u vozilu osjetio miris dima koji podsjeća na opojnu drogu "canabis", imenovani su lišeni slobode i izvršen je pretres vozila. U vozilu je nađena biljna tvar koja podsjeća na opojnu drogu "canabis", folija za umotavanje "marihuane", kape, rukavice i alat za vršenje provala.

O događaju je obaviješten kantonalni tužitelj, a potrebne mjere na dokumentiranju navedenog događaja nastavit će službenici lokalne policije.