Crna hronika
91

Cazin: Uposlenica kladionice lažno prijavila krađu, sa mužem otuđila dnevni pazar

Piše: M. Ć.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što je prije dva dana uposlenica sportske kladionice "Premier" u Cazinu prijavila policiji da je njenu radnu kolegicu fizički napalo nepoznato lice, prilikom čega joj je otuđilo dnevni pazar, slučaj je ubrzo u potpunosti rasvijetljen.

Naime, prema podacima MUP-a USK, dana 18.03.2016 godine u 21,10 sati telefonom u policijsku stanicu se obratila Z. T. rođena 1967. godine u Cazinu, gdje je nastanjena, te prijavila da je u dvorištu njene porodične kuće nepoznato lice fizički napalo njenu radnu kolegicu E. M. rođenu 1993. godine u Cazinu, gdje je i nastanjena, te tom prilikom joj iz ruke otelo pvc vrećicu u kojoj se nalazio pazar od sportske kladione u kojoj je zaposlena.

Obzirom da je E. M. imala vidnu povredu u predjelu glave upućena je u Dom zdravlja Cazin, a nakon toga i u Kantonalnu bolnicu u Bihaću gdje su joj konstatovane lake tjelesne povrede. Nakon izvršenih uviđajnih radnji te konsultacija sa dežurnim tužiocem nastavljena je dalja istraga krivičnog djela “razbojništvo”.

Provodeći kriminalističku istragu navedenog krivičnog djela dana 19.03.2016. godine policijski službenici su operativnim radom na terenu prikupili određene informacije kao i video zapise te su u 11,45 sati u prostorije policijske stanice usmeno pozvani prijaviteljica E. M. rođena 1993. godine iz Cazina i njen suprug A. M. rođen 1992. godine iz Cazina.

U toku obavljanja informativnog razgovora supružnici su priznali da su lažno prijavili krivično djelo te da su uz obostrani dogovor protivpravno prisvojili novac / dnevni pazar sportske kladionice "Premier" u iznosu od 2.280,42 KM te inscenirali krivično djelo.

Na osnovu naredbe za pretres sudije za prethodni postupak Općinskog suda izvršen je pretres kuće koju koriste supružnici i tom prilikom je pronađen dio otuđenog novca u iznosu 1.560 KM koji potiču iz krivičnog djela.

Kriminalistička obrada ovog predmeta je u toku.