Crna hronika
0

Cazin: Uhapšen zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droga

FENA
Pripadnici Policijske stanice Cazin i inspektori Odjeljenja za sprječavanje zloupotrebe droga Kantonalnog MUP-a u Bihaću su 16. januara u cazinskom naselju Ćuprija, izvršili kontrolu i pregled vozila "škoda fabia" u vlasništvu M.V., rođenog 1980. godine u Velikoj Kladuši, zbog saznanja vezanih za posjedovanje i trgovinu drogama.

Nakon obavljenog razgovora s M.V. on je dobrovoljno predao 12 paketića u kojima se nalazio smeđi prah za koji se sumnja da je heroin, dok je policija pregledom vozila pronašla još dva paketića s istim sadržajem, koje je izuzela, a M.V. uhapsila i privela u prostorije Kantonalnog MUP-a.

Nakon provedene krimobrade, policija je izvršila i pretres porodične kuće vlasništvo M.S., odnosno prostorija u kojima boravi njegov sin M.V., gdje je pronađeno još 70 paketića istog sadržaja, kratka puška ručne izrade kalibra 16 mm s dvije patrone i digitalna vaga.

Nakon provedene istrage i vještačenja praha, Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droga.