Crna hronika
0

Cazin: Nakon prijave komšija, policija u stanu pronašla beživotno tijelo starice

Piše: M. Ć.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U privatnom stanu u centru Cazina danas je pronađeno beživotno žensko tijelo, a nakon uviđaja utvrđeno je da nije riječ o nasilnoj smrti, već da je 70-godišnja žena umrla prirodnom smrću.

Nakon što nekoliko dana nisu vidjeli 70-godišnju Jasnu Veljaču iz Cazina, a stan joj je bio zaključan, njene komšije su posumnjale da nešto nije uredu.

Slučaj policiji je prijavila komšinica, sa tvrdnjom da je nije vidjela danima.

"Na teren je izašla patrola policije koja je kucala na njena vrata. Međutim, niko se nije javljao. Na teren su došli i istražitelji, a o slučaju je upoznat i dežurni kantonalni tužilac. Po njegovom nalogu vatrogasci su provalili u stan i pronašli mrtvo tijelo J. V. (1946.)", kazala je za Klix.ba Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Na teren je izašao i dežurni mrtvozornik Doma zdravlja Cazin koji je utvrdio da se radi o prirodnoj smrti te da nema nikakvih znakova koji bi ukazivali na nasilnu smrt, potvrdili su iz MUP-a.

Kako doznajemo, nesretna starica je živjela sama u stanu već godinama, budući da joj je muž preminuo još prije rata, a jedini sin prije nekoliko godina, dok drugih članova porodice u gradu nije imala.