Slučaj "Kubikus"
0

Čađo: Oduzeta imovina tržišne vrijednosti 2,1 milion KM

SRNA
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske RS Stanislav Čađo izjavio je danas da je Okružni sud Banjaluka u okviru akcije "Kubikus" donio rješenje o privremenom oduzimanju imovine, čija tržišna vrijednost iznosi 2,1 milion KM.

"Riječ je o određenom broju stambenih i poslovnih prostora čija je tržišna vrijednost 2,1 milion KM. To je rezultat zajedničkog rada Ministarstva unutrašnjih poslova RS i pravosudnih institucija", rekao je Čađo novinarima u Banjaluci.

On je podsjetio da je do sada u RS izvršena pljenidba ili blokada imovine u vrijednosti od oko 3,5 miliona KM. "Siguran sam da će u budućnosti biti određenih aktivnosti u ovom smislu i očekujemo od Specijalnog tužilaštva RS i nadležnog suda postupanja po ostalim prijedlozima za privremeno oduzimanje imovine", dodao je Čađo.

U ovoj akciji prošle sedmice uhapšeno je 13 lica, među kojima i dvije inspektorice republičke Uprave za igre na sreću, zbog sumnje da su organizovanjem nedozvoljenih igara na sreću putem interneta, bez licence i odobrenja Republičke uprave za igre na sreću, oštetili budžet Srpske za milionski iznos i pribavili protivpravnu imovinsku korist u višemilionskim iznosima. 

Policija je oduzela oko 270.000 KM gotovog novca, pet skupocjenih vozila preliminarne vrijednosti oko 400.000 KM i više stotina računara, a pretresi su izvršeni na 39 lokacija na području RS i u prostorijama Uprave za igre na sreću u Banjaluci.