{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Buhovcu osam godina zatvora za pokušaj ubistva braće i policajaca

F
25.5.2012. u 14:37
1
5
Buhovcu osam godina zatvora za pokušaj ubistva braće i policajaca
1
Buhovcu osam godina zatvora za pokušaj ubistva braće i policajaca
Foto: Arhiv
Vijeće Kantonalnog suda Mostar pod predsjedanjem sudije Hame Kebe danas je nepravomoćno osudilo optuženog Zdenka Buhovca za dva kaznena djela ubistva u pokušaju policajaca dok su obavljali službenu dužnost i za dva kaznena djela ubistva u pokušaju svoje braće počinjenih 8. novembra 2011. godine u Gornjoj Jasenici, u naselju Urbano kod Mostara.
Osuđenom Buhovcu su u odsutnosti utvrđene pojedinačne kazne zatvora i to u trajanju od pet i od šest godina za kaznena djela ubistva u pokušaju policajaca Marinka Pažina i Miloša Vukovića te kazne zatvora u trajanju od tri i od jedne godine za kaznena djela ubistva u pokušaju svoje braće Marinka i Darja, a zatim mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od osam godina.

Osuđeni Buhovac je oglašen krivim da se 8. 11. 2011. oko 13, 30 sati u Gornjoj Jasenici, u naselju Urbano, općina Mostar potukao s braćom Marinkom i Darijem Buhovcem, a nakon što su stigli i policajci Marinko Pažin i Miloš Vuković po pozivu građana, Buhovac je ušao u porodičnu kuću, gdje se zaključao. Kad su policajci obili vrata, optuženi je s tri metra ispalio rafal iz automatske puške na njih, nakon čega je istrčao u dvorište porodične kuće, gdje su bila njegova braća Marinko i Darijo, na koje je također ispalio nekoliko hitaca iz automatske puške.

Jedan metak je pogodio njegovog brata Marinka u predio stomaka, nanijevši mu teške povrede opasne po život, a drugi metak brata Darija Buhovca u predjelu desne nadkoljenice, nanijevši mu laku tjelesnu povredu.

Buhovac je oslobođen optužbe za neovlašteno držanje oružja jer za isto djelo nisu pribavljeni zakoniti dokazi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: