Crna hronika
0

Brčko: Uhapšen maloljetni izvršitelj nekoliko kaznenih djela

FENA
Brčko
Brčko
Prošle subote oko 23 sata policija Brčko distrikta uhitila je maloljetnika rođenog 1993. godine u Brčkom, nastanjen u mjestu Prutače, Brčko distrikt, a koji je iste večeri Brčanki s inicijalima R.V. (1966) dok se kretala ulicom Hadžialijagića iz ruku istrgnuo i otuđio vrećicu u kojoj se nalazio novčanik.

Potom je oko 22,00 sata Brčanki s inicijalima T.D. (1984) u ul. M. Selimovića u Brčkom s ramena istrgnuo i otuđio žensku torbicu u kojoj se nalazio novčanik, osobni dokumenti i mobilni telefon, nakon čega se trčećim korakom udaljio u nepoznatom pravcu.

Postupajući po navedenim prijavama pripadnici policije su istoga dana oko 23,00 sata u Gradskom parku u Brčkom pronašli maloljetnu osobu koja se dovodi u vezu s izvršenjem ovih kaznenih djela. Maloljetni prijestupnik je pripadnicima policije predao dio predmeta iz kaznenih djela te pokazao mjesta na koja je odbacio otuđeni novčanik i torbicu, priopćeno je danas iz Policije Brčko distrikta.

U prisustvu radnika Centra za socijalni rad službenicima policije isti je priznao da je počinio još dva kaznena djela 7. februara, a koja su spomenutog dana i prijavljena Policiji.