Crna hronika
0

Brčko: Tokom pretresa policija pronašla drogu i streljivo

FENA
Brčko
Brčko
Pripadnici Policije Brčko distrikta BiH sinoć su u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije i Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresli stambene objekte na dvije lokacije, a nakon osnovane sumnje da se u njima vrši neovlaštena preprodaja narkotičnih sredstava.

Tako je, po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH izvršen pretres jednog stana ulici Fra Šimuna Filipovića i kuće u ulici Mostarska u Brčkom, a koje je koristila osoba s inicijalima S.I. (1967) iz Brčkog.

Prilikom pretresa kod istog je pronađeno oko 66 grama materije koja asocira na opojnu drogu heroin, digitalna vaga koja je služila za mjerenje, 320 komada streljiva kalibra 7,62 mm za automatsku pušku, jedan okvir za pištolj, sedam komada pištoljskog streljiva kalibra 7,65 i dva upaljača za ručnu bombu.

Kako je priopćeno iz Policije Brčko distrikta, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga S.I je lišen slobode.