Policija zaustavila BMW
0

Brčko: Roditelji krili heroin kod djeteta

SRNA
Brčko
Brčko
Policija distrikta Brčko pronašla je u automobilu marke BMW, koji je zaustavila na izlazu iz Brčkog, dva paketa heroina i uhapsila jednu osobu, potvrdio je danas portparol brčanske policije Halid Emkić.

On je rekao da je policija imala informacije da osobe u ovom automobilu bh. registarskih oznaka prevoze drogu, te da su ih zaustavili u mjestu Brka, na Malezijskom putu.

"Zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, A. S. je lišen slobode i do kraja dana će uz izvještaj biti predato Tužilaštvu Brčko distrikta na dalje procesuiranje", rekao je Emkić.

On je dodao da je testiranjem žene A. O. (26), koja je upravljala automobilom, utvrđeno da je bila pod dejstvom droge, nakon čega je isključena iz saobraćaja i izdat joj je prekršajni nalog. Obje osobe su iz Brčkog.

Kako Srna nezvanično saznaje, heroin je pronađen u pantalonama njihovog dvogodišnjeg sina iz vanbračne zajednice, koji se nalazio na zadnjem sjedištu automobila. Emkić, zbog istrage, nije mogao da precizira o kojoj je količini zaplijenjene droge riječ.