Crna hronika
0

Brčko: Policija pokrenula akciju pod nazivom Start

FENA
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Policija Brčko Distrikta BiH i MUPRS-a (Uprave kriminalističke policije - Jedinice za suzbijanje općeg kriminaliteta i CJB-Bijeljina - Sektora kriminalističke policije) tokom jučerašnjeg dana zajednički su pokrenuli policijsku akciju, kodnog naziva START, u kojoj su lišili slobode dvije osobe zbog sumnje da su počinile krivična djela teška krađa i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, stoji u saopćenju Halida Emkića, portparola brčanske policije.

Na osnovu naredbi Osnovnog suda Brčko Distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko Distrikta BiH, pripadnici ovih policijskih agencija su na području Bijeljine i Brčkog izvršili osam pretresa, u kojima su policijski službenici pronašli i oduzeli predmete iz krivičnih djela teška krađa i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i to: putničko vozilo, univerzalni francuski ključ, tri ključa za startovanje vozila (Audi i VW), dvije crne kartice za startovanje vozila Renault Megan, podesni alat za razvaljivanje brava automobila, polomljen cilindar brave, akumulator, dvije registarske tablice, pištolj, digitalnu vagu i šest mobilnih telefona.

Također su prikupljeni i dokazi da su osobe s inicijalima S.K.,rođen 1979. i D.J. rođen 1984., oba s područja Bijeljine, počinili krivična djela te su lišeni slobode i privedeni u Policiju Brčko Distrikta BiH na kriminalističko-tehničku obradu.

Aktivnosti u vezi s ovom akcijom se nastavljaju i dalje, navodi se u saopćenju.