Crna hronika
0

FOTO / Brčko: Policija pokazala pronađeni arsenal oružja

FENA
(Foto: Infobrcko.com)
Nakon što su pripadnici policije Brčko distrikta, tokom akcije pod nazivom "Pancir", jučer uhapsili tri osobe kod kojih je pronađena veća količina oružja, streljiva, eksploziva i druge vojne opreme te opojne droge, a o čemu je naš portal već izvještavao, danas su na konferenciji za novinare prezentirani rezultati akcije.

Realizacija akcije "Pancir" počela je u nedjelju u jutarnjim satima kada su pretresena dva objekta, a slobode lišeni A.R. (21), R.E. (45) i J.E. (23), zbog osnovane sumnje da su počinili tri kaznena djela i to neovlašteno držanje oružja u većim količinama, neovlaštena prozvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivotvorenje novca.

Šef brčanske policije Goran Lujić kazao je na današnjoj konferenciji za novinare da je u akciji pronađeno 3 kg eksplozivnih tvari, od čega 1.200 grama plastičnog eksploziva, zatim 7 različitih mina, 2 ručne bombe, velika količina detonatora, 3 automatske puške, 4 pištolja, 1 puška M-48, 1 lovački karabin koji je ukraden u Bugojnu.

Osim toga, pronađen je i oduzet 1 prigušivač, dijelovi za optičke nišane, dijelovi za automatsko oružje, oko 400 komada streljiva, više noževa, bajoneta, palica, značajna količina vojne maskirne uniforme, borbenih prsluka, kapa, rukavica, dvogleda, 4 ručne radio stanice, 2 mobitela, 9 krivotvorenih novčanica za koje će uslijediti procedura vještačenja, zatim 2 računara, računarsku-internet opremu s modemima, razne alate, te druge materijale čije je posjedovanje i držanje zabranjeno na području Brčko Distritka BiH.