Crna hronika
5

Brčko: Policajac Dalibor Simičić se ubio u službenom vozilu

Piše: E. F.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Dalibor Simičić (32) policajac iz Brčko Distrika ubio se jučer u svom službenom vozilu u mjestu Sandići nadomak Brčkog, saznaje Klix.ba.

Tragedija se, prema svemu sudeći, dogodila u popodnevnim satima jer je slučaj prijavljen policiji u Brčkom u 17:40 sati.

Ovo je za Klix.ba potvrdio i Halid Emkić, glasnogovornik MUP-a Brčko Distrikta kazavši kako je policiji zapravo prijavljeno da je pored puta u mjestu Sandići uočen automobil Golf IV sa muškarcem unutra, a koji je po sebi imao tragove krvi.

Policijski službenici su odmah izašli na mjesto događaja, a provjerama je utvrđeno da se radi o službenom policijskom vozilu te da se u automobilu nalazi pripadnik brčanske policije koji je najvjerovatnije počinio samoubistvo.

"Obavljanjem uviđaja na mjestu događaja su pronađeni tragovi koji upućuju na to da se u ovom slučaju radi o samoubistvu. Tijelo preminulog je prevezeno u mrtvačnicu, a policajci pod nadzorom Tužilaštva nastavljaju rad na utvrđivanju okolnosti pod kojima je došlo do ove tragedije", kazao nam je Emkić.

Emkić je istakao da je u prostorijama MUP-a Brčko Distrikta održana komemorativna sjednica kolegija brčanske policije na kojoj je odata počast preminulom te je odlučeno da će MUP Brčko Distrika i pomoći porodicu preminulog.