Obračun u naselju Brka
2

Brčko: Nakon svađe pucao na poslovnog partnera i ranio ga u glavu

SRNA
Policija Brčko distrikta lišila je slobode četrdesetsedmogodišnjeg muškarca R. O. koji je danas prije podne pucao iz pištolja u svog poslovnog partnera K. Č. (35) ranivši ga u glavu, potvrdio je portparol policije Halid Emkić.

Emkić je rekao da je policiji slučaj pucnjave prijavio anonimni građanin iz mjesta Brka, a potom se i osumnjičeni sam prijavio telefonom i objasnio da je na putu prema policijskoj stanici i da želi da se preda.

Do verbalnog obračuna je došlo ispred prodavnice polovnog namještaja u naselju Brka, kod Brčkog, koju su B. O. i K. Č. zajednički držali, nakon čega je R. O. ispalio u pravcu K. Č. dva hica, od kojih ga je jedan pogodio u glavu nanijevši mu teške tjelesne povrede.

“Povrijeđeni K. Č. je odmah prevezen u brčansku Opštu bolnicu, gdje mu je izvršena operacija glave, a potom je prebačen u Univerzitetski klinički centar u Tuzlu. Njegovo stanje je trenutno stabilno i van životne opasnosti je”, rekao je Emkić.

Policija će protiv R. O. podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta o izvršenom krivičnom djelu pokušaja ubistva. Policijski službenici su nakon prijave, pod nadzorom dežurnog tužioca, obavili uviđaj na mjestu događaja.

Srna nezvanično saznaje da je Rafail Osmanbašić pucao u Kabira Čandića, a da su njih dvojica imali neriješene imovinsko-pravne odnose, što bi, prema dosadašnjem toku istrage, mogao biti i motiv za ovo krivično djelo.