Priznao krivicu
4

Brčko: Diler marihuane i spida pristao na kaznu zatvora od četiri godine

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Danijela Šabanovića (30), organizatora narkogrupe, Osnovni sud Brčko Distrikta nepravosnažno je osudio na kaznu zatvora od četiri godine, nakon što je prihvatio sporazum o priznanju krivice između Tužilaštva i optuženog.

Teretio se za za nabavku i prodaju marihuane i spida putem organizirane grupe, čiji su pripadnici uhapšeni u okviru akcije "Cer".

Šabanović je lično i posredstvom drugooptuženog Zlatka Muratovića (32) nabavljao drogu na područje Brčko Distrikta, gdje su je ostali članovi prenosili i prodavali. Da su unutar prethodnih godinu dana vršili ova krivična djela, pored njih dvojice, krajem prošle godine optuženi su i Nihad Hukić (26), Amra Begić (26), Bahrija Fazlović (52) i Selma Huremović (23). Njima je tada stavljeno na teret da su se narkokriminalom bavili putem organizirane grupe ili pojedinačno, a Šabanović je kao organizator grupe samo dva mjeseca kasnije osuđen za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanju promet droga.

Pored kazne zatvora Šabanoviću je na prijedog Tužilaštva izrečena i mjera oduzimanja imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom u iznosima od pet hiljada KM i pet hiljada i pet stotina eura.