|

Brčanska policija traga za osobom koja je upućivala lažne dojave o bombama u Sudu

Brčanska policija traga za osobom koja je upućivala lažne dojave o bombama u Sudu
1
Piše: M. N.
22.4.2019. u 11:26
1
komentara
1

dijeljenja
Brčanska policija traga za osobom koja je upućivala lažne dojave o bombama u Sudu Osnovni sud Brčko distrikta (Foto: Detektor.ba)
Nakon što je nepoznata osoba tokom proteklih dana tri puta dojavila da je u Osnovnom sudu u Brčkom postavljena eksplozivna naprava Tužilaštvo Brčko distrikta naredilo je provođenje hitne istrage.
Istraga se intenzivno sprovodi u saradnji s Policijom Brčko distrikta BiH i usmjerena je na otkrivanje i krivično gonjenje jedne ili više osoba koje su anonimno na telefonski broj Osnovnog suda Distrikta u tri navrata uputile verbalne prijetnje po sigurnost svih zaposlenih.

"Tužilaštvo je već provelo određene istražne radnje, a naredbom je odredilo mjere i radnje koje će se u narednom periodu provoditi ubrzanom dinamikom u cilju otkrivanja osoba koje su uputile navedene prijetnje", saopćeno je iz Tužilaštva.

Zbog ovih prijetnji rad suda je bio potpuno prekidan, a zgrada evakuirana kako bi se izvršio kontradiverzioni pregled. Ovim je nanesena i finansijska šteta jer su ročišta morala biti otkazana ili pomjerena.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...