|

Brčanska policija otkrila ženu koja je upućivala lažne dojave o bombama u sudu

Brčanska policija otkrila ženu koja je upućivala lažne dojave o bombama u sudu
10
Klix.ba
10.6.2019. u 18:43
10
komentara
10

dijeljenja
Brčanska policija otkrila ženu koja je upućivala lažne dojave o bombama u sudu Osnovni sud Brčko distrikta (Foto: Detektor.ba)
Policija i Tužilaštvo Brčko distrikta otkrili su osobu koja je tokom mjeseca aprila tri puta dojavila da je u Osnovnom sudu u Brčkom postavljena eksplozivna naprava. Riječ je o Snežani Gajić (53) iz mjesta Lončari protiv koje je podignuta optužnica.
Gajić se tereti da je 10., 15. i 19. aprila prijetećim telefonskim pozivima na
broj Osnovnog suda u Brčkom, koje je mobilnim telefonom anonimno upućivala iz mjesta Lončari, ugrozila sigurnost svih zaposlenih u pravosuđu Distrikta Brčko.

Optužena je prijetnjama eksplozijom izazvala strah i uznemirenost svih osoba zaposlenih u pravosudnim institucijama Brčko distrikta BiH te potrebu njihovog privremenog izmještanja i detaljnog pregleda objekata pravosudnih institucija u Brčkom, navodi se u optužnici.

Također, nanesena je i finansijska šteta jer su ročišta morala biti otkazana ili pomjerena.

"Tužilaštvo je u ovom slučaju naredilo hitno provođenje istrage već nakon prvog poziva, a intenzivnim provođenjem istražnih radnji, u saradnji s Policijom Brčko distrikta BiH, osumnjičena je ubrzo otkrivena. Za manje od mjesec intenzivne istrage, u okviru koje je prikupilo sve dokaze neophodne za donošenje tužilačke odluke, Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Gajić. Njoj je stavljeno na teret da je ugrozila sigurnost više osoba ozbiljnom prijetnjom da će im nanijeti zlo eksplozijom, usljed čega je optužena za krivično djelo ugrožavanja sigurnosti prema više osoba", saopćeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Osnovni sud u Brčkom potvrdio je optužnicu.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...