I ovo je šala?
289

Brat kickboksera koji je prijetio po Modriči šamarao konobara, objavljen i snimak

A. L.
Nakon snimka iz Modriče na kojem kickbokser Ljuban Hofman Vidović u društvu više nepoznatih muškaraca upada u nekoliko ugostiteljskih objekata prijeteći vlasnicima, pojavio se i nasilnički snimak njegovog brata Miljana.

Sudionici snimka na kojem Ljuban Vidović prijeti po kafićima u Modriči kasnije su rekli da je sve bila samo šala, a isto je potvrdio i vlasnik jednog od objekata iz Modriče koje je Hofman obišao.

Da se braća Hofman možda i ne šale mogao bi pokazati video koji je ovih dana isplivao na društvenim mrežama a na kojem drugi brat Vidović, Miljan, maltretira konobara.

Kako se vidi na snimku, Miljan maltretira jednog konobara jer mu se navodno neprimjereno obraćao kćerci. U društvu s njim su još dva muškarca. Miljan Hofman na snimku šamara konobara i udara ga u stomak. Snimak je navodno nastao u restoranu na Fruškoj Gori.

Braća Hofman su inače rodom iz Bijeljine a obojica su bili uspješni kickbokseri. Od ranije su poznati policiji zbog više krivičnih djela, a između ostalog i otmicama.

Miljan Hofman je ove godine snimljen u društvu batinaša koje je predvodio generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić pred SNS-ov miting u Pančevu.