Užas u Laktašima
41

Branislav Stanivuković na ispitivanju nakon što je zapalio nevjenčanu suprugu, žena u teškom stanju

SRNA
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Branislav Stanivuković /43/ iz Srpca koji je osumnjičen da je nakon verbalnog sukoba vanbračnu suprugu u Aleksandrovcu kod Laktaša polio benzinom i zapalio, sproveden je radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, saopćeno je iz te institucije.

"Nakon ispitivanja od postupajućeg tužioca, javnost će biti obaviještena o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora osumnjičenog", navode iz Okružnog javnog tužilaštva.

Toj instituciji policija iz Laktaša je danas dostavila izvještaj protiv Stanivukovića zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici iz odredbi Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Osumnjičeni je juče u 9.30 sati polio benzinom i zapalio ženu čiji su inicijali M.M, a oštećena je zadobila teške tjelesne povrede opasne po život zbog čega je zbrinuta u Univerzitetskom kliničkom centru Srpske. Užasnim scenama navodno je svjedočila kćerka M.M.

M.M. je primljena u Univerzitetski klinički centar sa opekotinama koje su zahvatile oko 50 posto tjelesne površine, priključena je na aparat za mehaničku ventilaciju i životno je ugrožena, saopšteno je ranije UKC-a.