|

Braći Mati i Blagi Šimiću 21 godina zatvora

Braći Mati i Blagi Šimiću 21 godina zatvora
0
F
FENA
18.11.2014. u 16:49
12
komentara
0

dijeljenja
Braći Mati i Blagi Šimiću 21 godina zatvora Braća Mato i Blago Šimić
Vijeće Apelacijskog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine otpremilo je drugostepenu presudu od 30. juna 2014. godine kojom su odbijene kao neutemeljene žalbe Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i branitelja optuženika Mate Šimića i Blage Šimića te je potvrđena prvostepena presuda Suda BiH od 17. marta 2014. godine.
Prvostepenom presudom Suda Bosne i Hercegovine optuženik Mate Šimić je oglašen krivim da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi s produženim kaznenim djelom neovlašteni promet opojnih droga, potom nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, dok je optuženik Blago Šimić oglašen krivim da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi s produženim krivičnim djelom neovlašteni promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Mate Šimić osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 13 godina, a Blago Šimić na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 8 godina. Optuženicima se u izrečenu kaznu zatvora uračunava vrijeme provedeno u pritvoru.

Oni su obavezani da naknade troškove krivičnog postupka. Od optuženika je oduzeta marihuana ukupne neto mase 10.339,68 grama.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...