{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Braći Mati i Blagi Šimiću 21 godina zatvora

F
18.11.2014. u 16:49
0
12
Braći Mati i Blagi Šimiću 21 godina zatvora
0
Braći Mati i Blagi Šimiću 21 godina zatvora
Braća Mato i Blago Šimić
Vijeće Apelacijskog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine otpremilo je drugostepenu presudu od 30. juna 2014. godine kojom su odbijene kao neutemeljene žalbe Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i branitelja optuženika Mate Šimića i Blage Šimića te je potvrđena prvostepena presuda Suda BiH od 17. marta 2014. godine.
Prvostepenom presudom Suda Bosne i Hercegovine optuženik Mate Šimić je oglašen krivim da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi s produženim kaznenim djelom neovlašteni promet opojnih droga, potom nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, dok je optuženik Blago Šimić oglašen krivim da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi s produženim krivičnim djelom neovlašteni promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Mate Šimić osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 13 godina, a Blago Šimić na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 8 godina. Optuženicima se u izrečenu kaznu zatvora uračunava vrijeme provedeno u pritvoru.

Oni su obavezani da naknade troškove krivičnog postupka. Od optuženika je oduzeta marihuana ukupne neto mase 10.339,68 grama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: