Crna hronika
1

Braća Mujkić pritvorena zbog napada na policajce

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Braći Mirsadu i Seldinu Mujkiću Općinski sud u Kalesiji odredio je danas jednomjesečni pritvor, a nakon što su u Prnjavoru u ponedjeljak navečer oštetili policijski automobil, te vrijeđali policajce namjeravajući ih fizički napasti.

"Postoji osnovana sumnja da su Mirsad Mujkić (21) i Seidin Mujkić (29) s područja Kalesije u večernjim satima 19. januara nasrnuli na automobil policijske patrole Policijske uprave Kalesija, udarajući jako nogama u prednji i zadnji dio automobila, pri čemu su oštetili patrolno vozilo. Također, vrijeđali su i prijetili policajcima u automobilu i pokušavali ih izvući iz vozila i napasti ih", saopćio je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Zvornik obavijestili su kolege iz Kalesije da su Mujkići osumnjičeni za krađu pluga u mjestu Križevići na području Zvornika.

"Prilikom operativnog rada policije na terenu, s ciljem pronalaska ovih osoba i predmeta krađe, Mujkići su napali na vozilo i dva policajca koji su se nalazili u njemu. Pripadnci PU Kalesija su nakon toga osumnjičene lišili slobode, a po sudskoj naredbi su izvršili pretres njihove porodične kuće gdje je pronađen ukradeni plug. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene", izjavio je Arnautović.