Nakon svađe i tuče
6

Braća iz Modriče stradala aktiviranjem bombe u autu

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Braća Mihajlo (1978.) i Milorad (1977.) Topalović sinoć su smrtno stradali aktiviranjem ručne bombe u mjestu Gornji Kladari, u općini Modriča.

Svemu je prethodila svađa braće.

Po saznanjima policije u Doboju, bombu je aktivirao mlađi brat, oko 18.30 sati, u putničkom vozilu Golf 4, u kojem su se obojica nalazila.

Izvršenim uviđajem, kao i na osnovu do sada prikupljenih operativnih saznanja, utvrđeno je da su se tog popodneva braća posvađala ispred čitaonice, prilikom čega je mlađi zadao nekoliko udaraca starijem bratu, uputivši verbalnu prijetnju po život i tijelo njemu i njegovoj porodici.

Došavši kući, Milorad je odveo porodicu kod rodbine i vrativši se, najvjerovatnije, u dvorištu zatekao putničko vozilo u kome se nalazio Mihajlo.

Nakon što je Milorad sjeo u vozilo, najvjerovatnije je ponovo izbila svađa, prilikom čega je mlađi brat aktivirao ručnu bombu, od čijeg dejstva je smrtno stradao, a stariji brat zadobio teške tjelesne povrede, od kojih je preminuo na putu do dobojske bolnice.

Uviđaj na mjestu nesreće, kojim je rukovodio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj, sinoć su izvršili policijski službenici Policijske stanice Modriča.

Na licu mjesta, u blizini putničkog vozila uočena je jedna ručna bomba, te će nakon njenog otklanjanja i izvršenog protivdiverzinog pregleda vozila od deminerskog tima Civilne zaštite Modriča, uviđaj biti nastavljen i danas, kao i druge potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja tačnog činjeničnog stanja na okolnosti izvršenog krivičnog djela ubistva.