133 saobraćajna prekršaja
0

Bosanski "Schumacher" nastavlja da divlja

FENA
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Tokom redovne radarske kontrole pripadnika PP Tomislavgrad u mjestu Kovači, koje se nalazi na magistralnoj cesti Tomislavgrad-Posušje, uočeno je vozilo marke "Golf 5" koje se kretalo iz pravca Tomislavgrada brzinom od 160 kilometara na sat, iako je na navedenoj dionici dopuštena brzina 60 kilometara na sat.

Kako je potvrđeno iz MUP-a Livanjskog kantona, policija je namjeravala zaustaviti vozilo, ali vozač je produžio dalje u pravcu Posušja.

"Hitnim informiranjem kolega u Posušju od strane PP Tomislavgrad, navedeno vozilo je zaustavljeno te je propraćeno i predano u nadležnu postaju u Tomislavgradu gdje je utvrđeno da se riječ o 25-godišnjem Ivanu Zadkoviću iz Banje Luke", kazao je glasnogovornik MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak.

Istaknuo ja kako je operativnim radom i provjerom u Centralni registar ustanovljeno kako Ivan Zadković do sada ima 132 prekršajna naloga iz oblasti prometa te da visina neplaćenih kazni za te prekršajne naloge iznosi 24.495 KM.

"Također, Ivan Zadković nije imao pripadajuću vozačku dozvolu niti je vlasnik spomenutog vozila.Vlasnik vozila se kasnije javio i došao po svoje vozilo dok je Zadkoviću uručen prekršajni nalog za prekoračenje brzine s kaznom od 400 KM, te kazna od 100 KM za nezaustavljanje i upravljanje motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita", kazao je Vrdoljak.